Song Lyrics

Hanuman Chalisa Lyrics | Full Detail In Hindi + English Best 1

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Hanuman Chalisa Lyrics

Chopai

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic


Shree Guru Charan Saroj Raj, Nij Man Mukar Sudhari,
Barnau Raghuvar Bimal Jasu, Jo dayaku Phal Chari
With the dust of Guru’s Lotus feet, I clean the mirror of my mind and then
narrate the sacred glory of Sri Ram Chandra, The Supereme among the Raghu dynasty. The giver of the four attainments of life.


Budhi heen Tanu Janike, Sumirow, Pavan Kumar,
Bal Buddhi Vidya Dehu Mohi, Harahu Kalesh Bikaar
Knowing myself to be ignorent, I urge you, O Hanuman, The son of Pavan! O Lord! kindly Bestow on me strength, wisdom and knowledge, removing all my miseries and blemishes.

Hanuman Chalisa Lyrics


Jai Hanuman Gyan Guna Sagar
Jai Kipis Tihun Lok Ujgaar
Victory of Thee, O Hanuman, Ocean of wisdom and virtue, victory to the Lord of monkeys who is well known in all the three worlds


Ramdoot Atulit Bal Dhamaa,
Anjani Putra Pavansut naamaa.
You, the Divine messager of Ram and repository of immeasurable strength, are also known as Anjaniputra and known as the son of the wind -Pavanputra.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Mahebeer Bikram Bajrangi,
Kumati Nivaar Sumati Ke Sangi.
Oh Hanumanji! You are valiant and brave, with a body like lightening. You are the dispeller of darkness of evil thoughts and companion of good sense and wisdom.

Kanchan Baran Biraaj Subesaa,
Kanan kundal kunchit kesa.
Shri Hanumanji’s physique is golden coloured. His dress is pretty, wearing
‘Kundals’ ear-rings and his hairs are long and curly.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Hath Bajra Aur Dhvaja Birjai,
Kandhe Moonj Janeu saage.
Shri Hanumanji is holding in one hand a lighting bolt and in the other a banner with sacred threa d across his shoulder.

Shankar Suvna Kesari Nandan,
Tej Pratap Maha Jag Vandan.
Oh Hanumanji! You are the emanation of ‘SHIVA’ and you delight Shri Keshri. Being ever effulgent, you and hold vast sway over the universe. The entire world proptiates. You are adorable of all.

Vidyavaan Guni Ati Chatur,
Ram Kaj Karibe Ko Atur
Oh! Shri Hanumanji! You are the repository learning, virtuous, very wise and highly keen to do the work of Shri Ram,

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Prabhu Charittra Sun ibe Ko Rasiya,
Ram Lakhan Sita man basyia.
You are intensely greedy for listening to the naration of Lord Ram’s lifestory and
revel on its enjoyment. You ever dwell in the hearts of Shri Ram-Sita and Shri
Lakshman.

Sukshma roop Dhari Siyahi Dikhwana,
Bikat roop Dhari Lank Jarawa
You appeared beofre Sita in a diminutive form and spoke to her, while you
assumed an awesome form and struck terror by setting Lanka on fire.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Bhim roop Dhari Asur Sanhare,
Ramchandra Ke kaaj Savare.
He, with his terrible form, killed demons in Lanka and performed all acts of Shri Ram.

Laye Sajivan Lakhan Jiyaye,
Shri Raghubir harashi ur laye.
When Hanumanji made Lakshman alive after bringing ‘Sanjivni herb’ Shri Ram took him in his deep embrace, his heart full of joy.

Raghupati Kinhi Bahut Badaai,
Tum Mama Priya Bharat Sam Bahi.
Shri Ram lustily extolled Hanumanji’s excellence and remarked, “you are as dear to me as my own brother Bharat”

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Sahastra Badan Tumharo Jas Gaave,
Asa kahi Shripati Kanth Laagave.
Shri Ram embraced Hanumanji saying:
“Let the thousand – tongued sheshnaag sing your glories”

Sankadik Brahmadi Muneesa,
Narad Sarad Sahit Aheesa
Sanak and the sages, saints. Lord Brahma, the great hermits Narad and
Goddess Saraswati along with Sheshnag the cosmic serpent, fail to sing the
glories of Hanumanji exactly

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Jam Kuber Digpal Jahan Te,
Kabi Kabid Kahin Sake Kahan Te
What to talk of denizens of the earth like poets and scholars ones etc eve n Gods like Yamraj, Kuber, and Digpal fail to narrate Hanman’s greatness in toto.

Tum Upkar Sugrivahi Keenha,
Ram Miali Rajpad Deenha
Hanumanji! You rendered a great service for Sugriva, It were you who united him with SHRI RAM and installed him on the Royal Throne.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Tumharo Mantro Bibhishan Maana,
Lankeshwar Bhaye Sab Jag Jaana.
By heeding your advice. Vibhushan became Lord of Lanka, which is known all over the universe.

Juug Sahastra Jojan Par Bhaanu,
Leelyo Taahi Madhur Phal Jaanu
Hanumanji gulped, the SUN at distance of sixteen thousand miles considering it to be a sweet fruit.

Prabhu Mudrika Meli Mukha Maaheen,
Jaladhi Langhi Gaye Acharaj Naheen.
Carrying the Lord’s ring in his mouth, he went across the ocean. There is no
wonder in that.

Durgam Kaaj Jagat Ke Jeete,
Sugam Anugrah Tumhre Te Te.
Oh Hanumanji! all the difficult tasks in the world are rendered easiest by your grace.

Ram Duware Tum Rakhavare,
Hot Na Aagya Bin Paisare.
Oh Hanumanji! You are the sentinel at the door of Ram’s mercy mansion or His divine abode. No one may enter without your permission.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Sab Sukh Lahen Tumhari Sarna,
Tum Rakshak Kaahu Ko Darnaa.
By your grace one can enjoy all happiness and one need not have any fear under your protection.

Aapan Tej Samharo Aapei,
Tanau Lok Hank Te Kanpei
When you roar all the three worlds tremble and only you can control your might.

Bhoot Pisaach Nikat Nahi Avei,
Mahabir Jab Naam Sunavei.
Great Brave on. Hanumanji’s name keeps all the Ghosts, Demons & evils spirits away from his devotees.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Nasei Rog Hare Sab Peera,
Japat Niranter Hanumant Beera
On reciting Hanumanji’s holy name regularly all the maladies perish the entire pain disappears.

Sankat Te Hanuman Chhudavei,
Man Kram Bachan Dhyan Jo Lavei.
Those who rembember Hanumanji in thought, word and deed are well guarded against their odds in life.

Sub Par Ram Tapasvee Raaja,
Tinke Kaaj Sakal Tum Saaja
Oh Hanumanji! You are the caretaker of even Lord Rama, who has been hailed as the Supreme Lord and the Monarch of all those devoted in penances.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Aur Manorath Jo Koi Lave,
Soi Amit Jivan Phal Pave.
Oh Hanumanji! You fulfill the desires of those who come to you and bestow
the eternal nectar the highest fruit of life.

Charo Juung Partap Tumhara,
Hai Parsiddha Jagat Ujiyara.
Oh Hanumanji! You magnificent glory is acclaimed far and wide all through the four ages and your fame is radianlty noted all over the cosmos.

Sadho Sant Ke Tum Rakhvare,
Asur Nikandan Ram Dulare.
Oh Hanumanji! You are the saviour and the guardian angel of saints and sages and destroy all the Demons, you are the seraphic darling of Shri Ram.

Ashta Siddhi Nau Nidhi Ke Data,
Asa Bar Din Janki Mata.
Hanumanji has been blessed with mother Janki to grant to any one any YOGIC power of eight Sidhis and Nava Nidhis as per choice.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Ram Rasayan Tumhare Pasa,
Sadaa Raho Raghupati Ke Dasa.
Oh Hanumanji! You hold the essence of devotion to RAM, always rem aining His Servant.

Tumhare Bhajan Ramko Pavei.
Janam Janam Ke Dukh Bisravei.
Oh Hanumanji! through devotion to you, one comes to RAM and becames free from suffering of several lives.

Anta Kaal Raghubar Pur Jai,
Jahan Janma Hari Bhakta Kahai.
After death he enters the eternal abode of Sri Ram and remains a devotee of him, whenever, taking new birth on earth.

Aur Devata Chitt Na Dharai,
Hanumant Sei Sarva Sukh Karai
You need not hold any other demigod in mind. Hanumanji alone will give all
happiness.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

Sankat Kate Mitey Sab Peera,
Jo Sumirei Hanumant Balbeera
Oh Powerf ul Hanumanji! You end the sufferings and remove all the pain from those who remember you.

Jai Jai Jai Hanuman Gosai
Kripa Karahu Gurudev Ki Naiee
Hail-Hail-Hail-Lord Hanumanji! I beseech you Honour to bless me in the
capacity of my supreme ‘GURU’ (teacher).

Jo Sat Baar Paath Kar Koi,
Chhutahi Bandi Maha Sukh Hoi.
One who recites this Hanuman Chalisa one hundred times daily for one hundred days becames free from the bondage of life and death and ejoys the highest bliss at last.

Jo Yah Padhe Hanuman Chalisa,
Hoy Siddhi Sakhi Gaurisa
As Lord Shankar witnesses, all those who recite Hanuman Chalisa regularly are sure to be benedicted

Tulsidas Sada Hari Chera,
Keeje Nath Hriday Mah Dera.
Tulsidas always the servant of Lord prays. “Oh my Lord! You enshrine within my heart.!

Chopai


Pavan Tanay Sankat Haran, Mangal Murti Roop.
Ram Lakhan Sita Sahit, Hriday Basahu Sur Bhoop
O Shri Hanuman, The Son of Pavan, Saviour The Embodiment of
blessings, reside in my heart together with Shri Ram, L axman and Sita

Hanuman Chalisa Lyrics

हनुमान चालीसा हिंदी मे (Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic)

चोपाई


श्री गुरु चरण सरोज रज, निज मन मुकर सुधारि,
बरनौ रघुवर बिमल जसु, जो दयाकु फल चारी
गुरु के चरण कमलों की धूल से, मैं अपने मन का दर्पण साफ करता हूँ
रघुवंशियों में श्रेष्ठ श्री रामचन्द्र की पवित्र महिमा का वर्णन करें। जीवन की चार सिद्धियों के दाता।

बुद्धि हीन तनु जानिके, सुमीरो, पवन कुमार,
बल बुद्धि विद्या देहु मोहि, हरहु कलेश बिकार
मैं स्वयं को अज्ञानी जानकर आपसे आग्रह करता हूं, हे पवनपुत्र हनुमान! हे भगवान! कृपया मेरे सभी दुखों और दोषों को दूर करते हुए मुझे शक्ति, बुद्धि और ज्ञान प्रदान करें।

हनुमान चालीसा


जय हनुमान ज्ञान गुण सागर
जय किपिस तिहुँ लोक उजागर
हे हनुमान, बुद्धि और सद्गुण के सागर, आपकी जय हो, तीनों लोकों में विख्यात वानरों के स्वामी की जय हो।

रामदूत अतुलित बल धामा,
अंजनि पुत्र पवनसुत नामा।
आप, राम के दिव्य संदेशवाहक और अतुलनीय शक्ति के भंडार, अंजनीपुत्र के नाम से भी जाने जाते हैं और पवनपुत्र-पवनपुत्र के रूप में जाने जाते हैं।

महबीर बिक्रम बजरंगी,
कुमति निवार सुमति के संगी।
हे हनुमानजी! आप शूरवीर और वीर हैं, बिजली के समान शरीर वाले हैं। आप बुरे विचारों के अंधकार को दूर करने वाले और अच्छी बुद्धि और ज्ञान के साथी हैं।

कंचन बरन बिराज सुबेसा,
कानन कुंडल कुंचित केसा।
श्री हनुमानजी का शरीर सुनहरे रंग का है। उसकी पोशाक सुंदर है, पहनी हुई है
उनके कानों में कुंडल कुंडल हैं और उनके बाल लंबे और घुंघराले हैं।

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

हाथ बाजरा और ध्वजा बिरजाई,
कांधे मूंज जनेऊ साजे।
श्री हनुमानजी के एक हाथ में प्रकाश कुंडी है और दूसरे हाथ में उनके कंधे पर पवित्र धागा बंधा हुआ बैनर है।

शंकर सुवना केसरी नंदन,
तेज प्रताप महा जग वंदन.
हे हनुमानजी! आप ‘शिव’ की उत्पत्ति हैं और आप श्री केशरी को प्रसन्न करते हैं। सदैव दीप्तिमान होने के कारण, आप ब्रह्मांड पर व्यापक प्रभाव रखते हैं। सारी दुनिया प्रसन्न होती है। आप सभी के आराध्य हैं.

विद्यावान गुणी अति चतुर,
राम काज करिबे को आतुर
ओह! श्री हनुमानजी! आप विद्या के भण्डार, धर्मात्मा, अत्यन्त बुद्धिमान और श्री राम के कार्य में तत्पर रहने वाले हैं।

प्रभु चरित्र सुन इबे को रसिया,
राम लखन सीता मन बसिया।
तुम्हें भगवान राम के जीवन चरित्र का वर्णन सुनने की तीव्र लालसा है
इसके आनंद का आनंद उठायें। आप सदैव श्री राम-सीता और श्री के हृदय में निवास करें
लक्ष्मण.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

सूक्ष्म रूप धरि सियाही दिखवाना,
बिकट रूप धरि लंक जरावा
आप सीता के सामने लघु रूप में प्रकट हुए और उनसे बातें कीं
विकराल रूप धारण किया और लंका में आग लगाकर आतंक मचा दिया।

भीम रूप धरि असुर संहारे,
रामचन्द्र के काज साँवरे।
उन्होंने अपने भयानक रूप से लंका में राक्षसों का संहार किया और श्रीराम के सभी कृत्य किये।

लाये सजीवन लखन जियाये,
श्री रघुबीर हरषि उर लाये।
जब हनुमानजी ने संजीवनी बूटी लाकर लक्ष्मण को जीवित किया तो श्रीराम ने उन्हें अपने आलिंगन में ले लिया, उनका हृदय हर्ष से भर गया।

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

रघुपति कीन्हि बहुत बड़ाई,
तुम मम प्रिय भरत सम बही।
श्री राम ने हनुमानजी की श्रेष्ठता का गुणगान करते हुए कहा, “तुम मुझे अपने भाई भरत के समान प्रिय हो।”

सहस्त्र बदन तुम्हारो जस गावे,
आसा कहि श्रीपति कंठ लागावे।
श्रीराम ने हनुमानजी को यह कहते हुए गले लगा लिया।
“हजार जीभ वाले शेषनाग आपकी महिमा गाएं”

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा,
नारद सारद सहित अहिसा
सनक और ऋषि-मुनि। भगवान ब्रह्मा, महान तपस्वी नारद और
देवी सरस्वती, ब्रह्मांडीय नाग शेषनाग के साथ, गाने में विफल रहती हैं
बिल्कुल हनुमानजी की महिमा

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

जाम कुबेर दिगपाल जहां ते,
कबि कबिद कहिन साके कहन ते
कवियों, विद्वानों आदि पृथ्वीवासियों की तो बात ही क्या, यमराज, कुबेर और दिगपाल जैसे देवता भी हनमान की महानता का वर्णन करने में असमर्थ हैं।

तुम उपकार सुग्रीवहि कीन्हा,
राम मियाली राजपद दीन्हा
हनुमानजी! आपने सुग्रीव की महान सेवा की, आप ही थे जिन्होंने उन्हें श्री राम से मिलाया और राज सिंहासन पर बिठाया।

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

तुम्हारो मंत्रो बिभीषण माना,
लंकेश्वर भये सब जग जाना।
आपकी सलाह मान कर. विभूषण लंका के अधिपति हुए, जो सम्पूर्ण ब्रह्माण्ड में विख्यात हैं।

जुग सहस्त्र जोजन पार भानु,
लील्यो ताहि मधुर फल जानु
हनुमानजी ने सोलह हजार मील दूर सूर्य को एक मीठा फल समझकर निगल लिया।

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं,
जलधि लांघि गए अचरज नाहीं।
वह भगवान की अंगूठी मुँह में रखकर समुद्र के पार चला गया। कोई नहीं है
इसमें आश्चर्य है.

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

दुर्गम काज जगत के जीते,
सुगम अनुग्रह तुम्हरे ते ते।

हे हनुमानजी! आपकी कृपा से संसार के सभी कठिन कार्य सरल हो जाते हैं।
राम दुवारे तुम रखवारे,
होत ना आज्ञा बिन पैसारे.
हे हनुमानजी! आप राम की दया हवेली या उनके दिव्य निवास के द्वार पर प्रहरी हैं। आपकी अनुमति के बिना कोई भी प्रवेश नहीं कर सकता.

सब सुख लहें तुम्हारी सरना,
तुम रक्षक काहू को डरना।
आपकी कृपा से मनुष्य सभी सुखों का आनंद ले सकता है और आपकी शरण में उसे किसी भी प्रकार का भय नहीं रहता।

आपां तेज सम्हारो आपै,
तनौ लोक हांक ते कनपेई
जब आप गरजते हैं तो तीनों लोक कांप उठते हैं और केवल आप ही अपनी शक्ति पर नियंत्रण रख सकते हैं।

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

भूत पिसाच निकट नहि आवै,
महाबीर जब नाम सुनावै।
महान बहादुर। हनुमानजी का नाम सभी भूत-प्रेतों और बुरी आत्माओं को उनके भक्तों से दूर रखता है।

नासेई रोग हरे सब पीरा,
जपत निरंतर हनुमंत बीरा
हनुमानजी के पवित्र नाम का नियमित पाठ करने से सभी रोग नष्ट हो जाते हैं, संपूर्ण पीड़ा दूर हो जाती है।

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

संकट ते हनुमान छुड़ावै,
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।
जो लोग मन, वचन और कर्म से हनुमानजी का स्मरण करते हैं, वे जीवन में आने वाली बाधाओं से अच्छी तरह सुरक्षित रहते हैं।

सब पार राम तपस्वी राजा,
तिनके काज सकल तुम साजा
हे हनुमानजी! आप भगवान राम के भी संरक्षक हैं, जिन्हें सर्वोच्च भगवान और तपस्या में समर्पित सभी लोगों के राजा के रूप में प्रतिष्ठित किया गया है।

और मनोरथ जो कोई लावे,
सोइ अमित जीवन फल पावे।
हे हनुमानजी! जो लोग आपके पास आते हैं और दान देते हैं, आप उनकी इच्छाएँ पूरी करते हैं
शाश्वत अमृत, जीवन का सर्वोच्च फल।

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

चारो जुंग परताप तुम्हारा,
है परसिद्ध जगत उजियारा।
हे हनुमानजी! आपकी महिमा चारों युगों में दूर-दूर तक प्रशंसित है और आपकी प्रसिद्धि पूरे ब्रह्मांड में चमक रही है।

साधो संत के तुम रखवारे,
असुर निकंदन राम दुलारे।
हे हनुमानजी! आप संतों और ऋषियों के रक्षक और संरक्षक देवदूत हैं और सभी राक्षसों का नाश करते हैं, आप श्री राम के प्रिय हैं।

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता,
आसा बर दीन जानकी माता।
हनुमानजी को माता जानकी से वरदान प्राप्त है कि वे किसी को भी इच्छानुसार आठ सिद्धियाँ और नव निधियाँ प्रदान कर सकते हैं।
Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

राम रसायन तुम्हारे पासा,
सदा रहो रघुपति के दासा।
हे हनुमानजी! आप राम की भक्ति का सार रखते हैं, हमेशा उनके सेवक बने रहते हैं।

तुम्हारे भजन रामको पावै।
जनम जनम के दुःख बिसरावे।
हे हनुमानजी! आपकी भक्ति से मनुष्य राम की प्राप्ति करता है और कई जन्मों के कष्टों से मुक्त हो जाता है।

अन्त काल रघुबर पुर जाई,
जहां जन्म हरि भक्त कहै।
मृत्यु के बाद वह श्री राम के शाश्वत निवास में प्रवेश करता है और जब भी, पृथ्वी पर नया जन्म लेता है, उनका भक्त बना रहता है।

और देवता चित्त न धरै,
हनुमंत सेइ सर्व सुख करै
आपको किसी अन्य देवता को मन में रखने की आवश्यकता नहीं है। हनुमानजी ही सब देंगे
ख़ुशी।

Hanuman Chalisa Lyrics by Devoomusic

संकट कटे मिटे सब पीरा,
जो सुमिरेइ हनुमंत बलबीरा
हे शक्तिशाली हनुमानजी! आप दुखों का अंत कर देते हैं और जो आपका स्मरण करते हैं उनके सारे कष्ट दूर कर देते हैं।

जै जै जै हनुमान गोसाईं
कृपा कराहु गुरुदेव की नाइ
जय-जय-जय-हनुमानजी! मैं आपसे विनती करता हूं कि मुझे आशीर्वाद दें
मेरे सर्वोच्च ‘गुरु’ (शिक्षक) की क्षमता।

जो सात बार पाठ कर कोई,
छुटहि बन्दि महा सुख होई।
जो व्यक्ति इस हनुमान चालीसा का प्रतिदिन सौ दिनों तक सौ बार पाठ करता है, वह जीवन और मृत्यु के बंधन से मुक्त हो जाता है और अंत में सर्वोच्च आनंद प्राप्त करता है।

जो यह पढ़े हनुमान चालीसा,
होय सिद्धि सखी गौरीसा
जैसा कि भगवान शंकर साक्षी हैं, जो लोग नियमित रूप से हनुमान चालीसा का पाठ करते हैं, वे निश्चित रूप से धन्य हो जाते हैं

तुलसीदास सदा हरि चेरा,
कीजे नाथ हृदय मह डेरा।
तुलसीदास प्रभु के दास सदा, भजते विनती॥ “हे भगवान! आप मेरे हृदय में विराजमान हैं!

चोपाई


पवन तनय संकट हरन, मंगल मूर्ति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप
हे श्री हनुमान, पवनपुत्र, उद्धारकर्ता अवतार
आशीर्वाद, श्री राम, लक्ष्मण और सीता सहित मेरे हृदय में निवास करें

Hanuman Chalisa Lyrics

Best 6 Music Production Software Free Download
Free Download Apple Logic Pro X Full Version
Free Download Bitwig Studio for Windows
devoomusic

Hello friends. my name is Devoo Bhardwaj. I am from India. I am a Guitarist and Composer

Recent Posts

Rachel Chinouriri | So My Darling Chords | Best 2024

So My Darling Chords by Rachel Chinouriri About Album: What a Devastating Turn of Events…

16 hours ago

Before You Exit | I Like That Chords | Best 2013

I Like That Chords by Before You Exit About Album: I Like That EP Released:…

17 hours ago

Old 97’s | The Disconnect Chords | Best 2014

The Disconnect Chords by Old 97's About Artist: Old 97's Released: 2014 Album: Most Messed…

1 week ago

Arijit Singh | Phir Na Aisi Raat Aayegi Chords | Best 2022

Phir Na Aisi Raat Aayegi Chords by Arijit Singh About Released: 2022 Movie: Laal Singh…

2 weeks ago

Free Download | Hard Rock Arpeggios Alternate Picking in PDF | Level 3

Hard Rock Arpeggios Alternate Picking Studies Level 3 This is an alternate picking study Using…

1 month ago

Free Download | Hard Rock Arpeggios Studies in PDF | Level 2

Hard Rock Arpeggios Studies Level 2 This Study Covers arpeggios in fifths only. This will…

1 month ago